Stel uw persoonlijke programma samen

Op dag 2 van IT-Galaxy informeren wij u over innovaties en technische ins en outs op IT-gebied. Het programma is gericht op de IT-professional die meer wil weten over de werking van diverse oplossingen en demo’s niet uit de weg gaat. Wij verwachten op deze dag ca. 300 bezoekers te mogen verwelkomen.

Wat kunt u nog meer verwachten deze dag:

Expert Desk op de informatiemarkt

Alle sponsoren van IT-Galaxy 2017 zijn vertegenwoordigd op de informatiemarkt. Daarnaast wordt een Expert Desk ingericht waar u kunt sparren met experts uit de markt over uw specifieke IT-vraag dan wel –behoefte.

Afsluiting

Erwin van der Zande en Merijn Doggen sluiten deze editie van IT-Galaxy af en laten u de actuele gadgets van dit moment zien. Erwin en Merijn zijn de presentatoren van het programma Bright TV, een informatief programma vol vernieuwing voor mensen met een tik voor tech, een neus voor trends en een zwak voor design.

Inschrijven

U kunt uw persoonlijke programma samenstellen, zodat de dag volledig aansluit bij uw eigen wensen en IT-vraagstukken. Behoort u tot het IT-Pro level en wilt u verzekerd zijn van een plek op IT-Galaxy? Meldt u zich dan direct aan via de inschrijfbutton.

Inschrijven

Programma dag 2

Ontvangst & registratie

Opening

door Jeroen Kok, Sales Manager PQR

Keynote PQR | A perfect match!

door Peter Sterk, Technology Officer PQR & Viktor van den Berg, Technology Officer PQR

Lunch en netwerken

Play-1A: Azure 101

door Peter Sterk, Technology Officer PQR

Play-1B: Just-in-time Desktop Delivery

door Sven Huisman, PQR

Play-1C: The journey of your data

door Paul Hilgers, Consultant PQR

Play-1D: Building the SDDC: Software Defined Infrastructure

door Ronald de Jong, PQR

Play-1E: Wat u allemaal niet kunt met Nutanix

door Martijn Bosschaart, Nutanix

Play-1F: a Perfect Match

Play-2A: Windows Server 2016 (demo)

door Patrick van den Born, Consultant PQR

Play-2B: Introduction into Enterprise Mobility Management device enrollment (demo)

door Jan-Paul Plaisier, Consultant PQR

Play-2C: The truth is out there, just need to add monitoring to find it…

door Rob Beekmans, PQR

Play-2D: Building the SDDC: Introducing containers

door Remon Lam, PQR

Play-2E: VMware Cloud on AWS (sponsor)

door Frank Denneman, Senior Staff Architect VMware

Play-2F: NetApp

door Wessel Gans, Senior Systems Engineer, SolidFire Business Unit – NetApp Benelux

Middagpauze

Play-3A: Office 365 de veilige workspace

door Peter van der Meijden, Consultant PQR

Play-3B: AWL- From local to global and the world of 3D

door Rody Kossen, Senior System Engineer AWL

Play-3C: Beveilig en optimaliseer applicaties met Citrix NetScaler

door Anton van Pelt, Consultant PQR

Play-3D: Building the SDDC: Cloud Management

door Viktor van den Berg, PQR

Play-3E: Composable Infrastructure Innovating in the Idea Economy

door Marc Janssen, Sales Director bij Hewlett Packard Enterprise

Play-3F: Powering the Future of “work” (sponsor)

door Chris Hasenaar, Sales Engineer Citrix

Afsluitende keynote PQR | Match of the Day

door Jits Langedijk, Technology Officer PQR

Afsluiting IT-Galaxy

door Erwin van der Zande en Merijn Doggen, Bright TV

Borrel, verloting & informatiemarkt

Einde

Keynote PQR | A perfect match!

Door: Peter Sterk, Technology Officer PQR & Viktor van den Berg, Technology Officer PQR

IT is overal. IT is altijd. IT helpt ons met het bereiken van onze doelen, zowel in ons privé leven als ook in ons zakelijke leven. Mensen, bedrijven en apparaten zijn altijd met elkaar verbonden: de impact van technologie is ongekend. Bedrijfsprocessen worden verder gedigitaliseerd; benut u al alle beschikbare mogelijkheden al maximaal?

PQR’s Technology Officers Peter Sterk en Viktor van den Berg nemen u graag mee in de wereld van morgen. Zij laten u zien hoe de combinatie van on-premises technologie en maximaal gebruik van cloud diensten voor u een perfect match wordt. Met de hybride cloud die zo ontstaat, gaat u uw workspace & datacenter uitdagingen te lijf en kunt u de doelen van uw organisatie maximaal ondersteunen!

Play-1A: Azure 101

Door: Peter Sterk, Technology Officer PQR

Veel organisaties kijken naar Microsoft Azure als het Cloud platform waar binnen ze resources wensen af te nemen. In deze sessie gaat Peter in op de verschillende mogelijkheden die worden geboden door Microsoft Azure. Maar ook welke (ontwerp)keuzes nog voor u liggen, bijvoorbeeld waar en hoe uw data wordt opgeslagen of hoe u een veilige verbinding maakt naar uw Azure omgeving. Ook wordt voldoende aandacht besteed aan voorbeelden hoe Microsoft Azure Cloud een verrijking kan zijn voor uw on-premises infrastructuur, zoals Azure Active Directory en Operations Management Suite (OMS).

Play-1B: Just-in-time Desktop Delivery

Door: Sven Huisman, PQR

In deze live demo laat Sven Huisman zien hoe je een Just-in-time desktop delivery infrastructuur opbouwt op basis van VMware Horizon. Technologieën als instant-clones, App Volumes en User Environment Manager komen hierbij aan bod.

Play-1C: The journey of your data

Door: Paul Hilgers, Consultant PQR

In IT wordt gesproken over informatie als het nieuwe goud. Data groeit hard en weggooien durven we eigenlijk niet meer. In de databerg zit veel informatie van belang voor de bedrijfsvoering en strategie van bedrijven. Maar over welke informatie hebben we het dan, waar vinden we die informatie en hoe halen we deze uit de groter wordende berg data. Alles begint met datamanagement. En samenspel tussen alle niveaus binnen de organisatie. Beheer, applicaties, beleid, procedures en wetgeving. Waar beginnen we met zoeken en hoe brengen we structuur en overzicht in het datalandschap? We moeten de lat ergens leggen waar doelen haalbaar zijn. Niet alles kan in één keer gedaan worden, maar het moment van starten is nu. Zeker met het oog op de wetgeving rondom privacy die ingaat in mei 2018. Een workshop met quick wins om een start te maken voor goed datamanagement.

Play-1D: Building the SDDC: Software Defined Infrastructure

Door: Ronald de Jong, PQR

In een drieluik nemen Ronald de Jong, Remon Lam en Viktor van den Berg u mee op reis langs de verschillende onderdelen van het Software Defined Datacenter.

In deze eerste sessie laat Ronald u zien wat een Software Defined Infrastructuur voor u kan betekenen. Voor zowel compute, network en storage zijn software defined oplossingen beschikbaar die ervoor zorgen dat u een flexibel, schaalbaar maar vooral ook een veilig datacenter kunt realiseren.

In deze sessie vertelt Ronald u meer over de Software Defined Storage (SDS) oplossingen van Nutanix en VMware en laat hij aan de hand van een demo uit het PQR Experience Center laten zien hoe u met VMware NSX de beveiliging van uw datacenter tot een hoger niveau kunt brengen.

Play-1E: Wat u allemaal niet kunt met Nutanix

Door: Martijn Bosschaart, Nutanix

Wat is de kracht van een Nutanix platform? Welke administratieve taken van een infrastructuur worden overbodig, en welke worden vereenvoudigd?
Martijn Bosschaart legt u in deze technische sessie de architectuur van Nutanix uit aan de hand van een aantal treffende demonstraties.

Play-2A: Windows Server 2016 (demo)

Door: Patrick van den Born, Consultant PQR

Patrick van den Born laat u kennis maken met de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen van Windows Server 2016. U zult meer te weten komen over de Windows Server 2016 onderwerpen security, software-defined, cloud optimized platform en Azure stack. Tijdens de sessie krijgt u een demonstratie van Windows Nano Server.

Play-2B: Introduction into Enterprise Mobility Management device enrollment (demo)

Door: Jan-Paul Plaisier, Consultant PQR

In deze sessie wordt u door middel van meerdere demo's meegenomen in de wereld van Enterprise Mobility Management. De eerste demo toont de zogenaamde zero-touch deployment. Tijden deze demo wordt gedemonsteerd dat een nieuw aangeschaft iOS toestel direct na het inschakelen gekoppeld wordt aan uw MDM omgeving. Tevens wordt deze direct voorzien van de benodigde productivity apps zonder dat een Apple ID benodigd is. De tweede demo staat in het teken van Bring Your Own Device en laat meer zien van Mobile Application Management. De derde demo laat zien hoe meerdere medewerkers gebruik kunnen maken van hetzelfde toestel met behoud van persoonlijke instellingen en data.

Play-2C: The truth is out there, just need to add monitoring to find it…

Door: Rob Beekmans, PQR

PQR MaaS (Monitoring as a Service), pro-actief controle over uw netwerk en availability testing van uw virtuele werkplek.

Play-2D: Building the SDDC: Introducing containers

Door: Remon Lam, PQR

In een drieluik nemen Ronald de Jong, Remon Lam en Viktor van den Berg u mee op reis langs de verschillende onderdelen van het Software Defined Datacenter.

Containers! Dat is waar Remon Lam u alles over zal vertellen.
Op basis van zijn uitgebreide ervaring in het veld, neemt Remon u mee in de wereld van Docker, Kubernetes, Mesos en VMware Photon. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op het gebruik van containers en zal het duidelijk worden dat containers niet alleen interessant zijn voor de bekende startups zoals; Uber, Netflix en Spotify maar ook voor uw organisatie!

Uiteraard mag in deze sessie een demo niet ontbreken, Remon zal dan ook tonen hoe je snel een webscale applicatie met behulp van containers uit kunt rollen binnen een private en public cloud.

Play-2E: VMware Cloud on AWS (sponsor)

Door: Frank Denneman, Senior Staff Architect VMware

VMware vSphere is het de facto platform voor moderne datacenters. Daarnaast maken IT-organisaties frequenter gebruik van public cloud zoals Amazon Web Services (AWS). In toenemende mate wordt er door deze klanten gezocht naar een oplossing die het makkelijker maakt om beide omgevingen te gebruiken en te beheren.

VMware Cloud on AWS (VMC) is een gezamenlijk ontworpen oplossing door VMware en AWS die private cloud met public cloud verenigt. VMC maakt gebruik van VMware Cloud Foundation, dat VMware vSphere, NSX en VSAN-technologie integreert. Gecombineerd met de elastische eigenschappen van AWS levert dit een unieke oplossing die in enkele minuten in elk AWS-datacenter waar ter wereld geconfigureerd en beschikbaar gemaakt kan worden.

In deze sessie geeft Frank Denneman een preview van de functionaliteit van VMC en zal hij laten zien hoe resource management uitdagingen, door de introductie van nieuwe technologieën zoals Elastic DRS en Auto-Remediation HA, tot het verleden behoren.

Play-3A: Office 365 de veilige workspace

Door: Peter van der Meijden, Consultant PQR

De weg naar de cloud biedt ons vele mogelijkheden om efficiënter te werken. Door meer en makkelijker te kunnen communiceren werken we beter samen. Dit alles zorgt voor hogere productiviteit. Maar hoe zorgen we er voor dat we dit ook veilig doen? Welke oplossingen biedt Microsoft om uw Office 365 Workspace verder te kunnen beschermen? Peter neemt u mee in de laatste technieken voor een veilige Office 365 Workspace.

Play-3B: AWL- From local to global and the world of 3D

Door: Rody Kossen, Senior System Engineer AWL

In deze sessie wordt u meegenomen in de ontwikkeling van AWL van lokale naar globale speler en de impact op IT. De afgelopen jaren is AWL gegroeid van een locatie in Nederland naar een wereldwijde speler met meerdere vestigingen in onder andere China, Tsjechië en een startup in Mexico. Door deze groei is de visie op IT flink aangepast. Centraal staan onderwerpen als Virtualisatie, Citrix XenDesktop en Nvidia vGPU voor het ondersteunen van 3D Graphics. Ook komen de uitdagingen die landen als China met zich mee brengen aan bod.

Play-3C: Beveilig en optimaliseer applicaties met Citrix NetScaler

Door: Anton van Pelt, Consultant PQR

Tijdens deze sessie laat Anton van Pelt zien wat de mogelijkheden zijn om met behulp van Citrix NetScaler uw (web) applicaties op een veilige en intelligente manier te ontsluiten. Belangrijke onderwerpen als reverse proxy, load balancing en beveiliging vormen de rode draad van deze sessie.

Play-3D: Building the SDDC: Cloud Management

Door: Viktor van den Berg, PQR

In een drieluik nemen Ronald de Jong, Remon Lam en Viktor van den Berg u mee op reis langs de verschillende onderdelen van het Software Defined Datacenter.

In deze laatste sessie vertelt Viktor u meer over de rol van Cloud Management binnen het Software Defined Datacenter. Met een cloud management oplossing realiseert u een self-service portal waarin gebruikers de mogelijkheid krijgen IT services geautomatiseerd uit te rollen binnen het eigen datacenter. Moderne cloud managent oplossingen zijn ook enabler van de hybrid cloud en koppelen naadloos door naar public cloud oplossingen van bijvoorbeeld Amazon en Microsoft.

Viktor zoomt verder in op het vRealize Cloud Management Platform van VMware. Aan de hand van de demo’s laat hij zien hoe u volledig geautomatiseerd virtuele machines kunt uitrollen naar het VMware SDDC, maar ook naar de Microsoft Azure public cloud. Ook laat Viktor zien hoe u containers beheert vanuit het vRealize platform.

Play-3E: Composable Infrastructure Innovating in the Idea Economy

Door: Marc Janssen, Sales Director bij Hewlett Packard Enterprise

Marc Janssen is al 30 jaar werkzaam bij HPE (achtergrond Digital, Compaq, HP) in de IT sfeer. Voordat hij zich ging toeleggen op het werk als technical pre-Sales consultant, heeft hij vele jaren als technology consultant gewerkt in IT projecten bij vele grote klanten. In deze periode was hij o.a. verantwoordelijk voor het ontwerpen van Microsoft Windows infrastructuren en lifecycle management oplossingen voor servers en werkplekken.

IT wordt in traditionele omgevingen vaak uitgedaagd tot lagere gebruikskosten terwijl de omgeving van nieuwe applicaties tegelijkertijd dwingt om de operationele snelheid te verhogen. Er is dan ook een nieuwe architectuur nodig: eentje die ontworpen is om innovatie voor nieuwe soorten applicaties te stimuleren, terwijl tegelijkertijd de traditionele workloads efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Hewlett Packard Enterprise heeft hier al een oplossing voor beschikbaar met HPE Composable Infrastructuur. Bij deze nieuwe architectuur borduren we voort op de opgedane kennis en ervaring van (hyper) converged infrastructure, software defined storage, BladeSystem, Virtual Connect en Oneview. In deze sessie wordt U bijgepraat over deze nieuwe architectuur en het Synergy platform.

Play-3F: Powering the Future of “work” (sponsor)

Door: Chris Hasenaar, Sales Engineer Citrix

Transformeer van een traditionele fysieke werkplek naar een volledig digitale werkruimte, die een consument-achtige ervaringen oplevert. Hoe zien consumenten, werknemers en IT-organisaties deze nieuwe stijl van werken en welke innovaties zijn er?  Denk aan apparaten, Cloud, maar ook aan de behoefte van mensen om hun manier van werken te veranderen. Is het nog wel ‘werken’ met al die nieuwe mogelijkheden?

Afsluitende keynote PQR | Match of the Day

Door: Jits Langedijk, Technology Officer PQR

Ga mee in de toekomst en laat u inspireren. In de afsluitende keynote neemt Jits Langedijk u mee op reis naar de Workspace van de toekomst. IT helpt ons bij het bereiken van onze doelen, ook zonder dat wij dit doorhebben. Zie hoe de wereld om ons heen verandert en hoe IT-oplossingen op de achtergrond ons leven optimaal ondersteunen.

Platinumsponsoren

 • HPE
 • Nutanix
 • VMware

Goudsponsoren

 • Citrix
 • NetApp

Zilversponsoren

 • Commvault
 • Cisco
 • eGinnovations
 • Hitachi Data Systems
 • NVIDIA
 • RES Software
 • Rubrik

Special Sponsor

 • Aruba
 • Nutanix

Exposanten

 • Tintri
 • Watchguard
 • Zerto
Disclaimer